Среща с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов

На 02.03.2016г., по молба на Съюза на съдебните заседатели /ССЗБ/, бе проведена среща с Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд /ВКС/, член на Висшия съдебен съвет и член на Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебната реформа при Министерство на правосъдието. На срещата от страна на ССЗБ присъства Емилия Николова – председател на УС.

По време на разговора бяха обсъдени обстойно въпросите, свързани с острата необходимост от нормативна регламентация на института „съдебен заседател“ и начините за решаването им.

Господин Панов изрази готовността си да съдейства на Съюза на съдебните заседатели в България за изясняване на въпроса коя е институцията, която би следвало да издаде наредба за съдебните заседатели – ВСС или МП, както и да предложи съдии от ВКС, които да се включат в организирани от ССЗБ обучения на съдебни заседатели в страната.

С цел изясняване на цялостната картина, председателят на ВКС предложи съдействие и за проучване на проблемите на съдебните заседатели във всички съдилища в страната.

Публикувано в Съобщения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

code

Назад
error: Content is protected !!